Conferință internaţională: „Acupunctura în afecțiunile cu relevanță socială”, în organizarea Universităţii de Vest „Vasile Goldiș” din Arad şi Asociația Italiană de Acupunctură

Specialiști din Italia şi China și-au prezentat abordarea lor în tratarea unor diferite afecțiuni, în cadrul unui eveniment unic „Acupunctura în afecțiunile cu relevanță socială”, care s-a desfăşurat, zilele trecute, în Campusul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

Manifestarea a fost organizată de  Asociația Italiană de Acupunctură și Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, unde au participat specialişti din Italia şi China, studenţi şi cadre didactice din cadrul Facultăţii de Medicină a UVVG.

Dr. Francesco Menichelli, reprezentant al Asociației italiene de Acupunctură din România, a declarat: „Am participat la prima ediție a Conferinței internaţionale de acupunctură în cadrul căreia am avut invitați speciali șase lectori din Italia, din cinci centre diferite și un profesor din China. Motivul organizării acestei conferințe a fost de a aduce în România această disciplină și ne dorim ca ea să fie reglementată, pentru că astăzi problema principală a acupuncturii este că nu există discipline universitare în acest sens”.

Prof. univ. dr. Anca Hermenean, prorector cercetare științifică și studii doctorale, din cadrul UVVG, a subliniat: „Am participat la o conferință extrem de importantă pentru Universitatea noastră intitulată „Acupunctura în afecțiunile cu relevanță socială”. Mulțumim organizatorilor pentru că au ales Universitatea noastră pentru prezentarea acestei conferințe”.

D. Albu